Forumindex countrydalarna
Ett forum för countryfolk.
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Doug Seegers i Säterdalen 160619

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Arrangemang, tillställningar
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Anders Brundell
Site Admin


Registreringsdatum: 27 april 2007
Inlägg: 272

InläggPostat: 2016-06-19 11:49:32    Rubrik: Doug Seegers i Säterdalen 160619 Svara med citat

Familjen Janssons arr i Säterdalen den 18 juni -16 var inget mindre än ett kanonarr. Doug Seegers toppade, men alla akter var hörvärda.
Doug är fullblodsproffs och det svenska kompband som han själv har plockat ihop är verkligen mycket bra. Han fick mycket bra publikkontakt och det märks att många har tagit honom till sig pga hans öde, som Jill Johnson skildrade i ett av sina verandaprogram från Nashville i TV relativt nyligt.
Bra repertoar.
Repertoaren var inga covers utan tvärt om egna självständiga val av en proffsmusiker som kan sin sak och väljer efter eget huvud – och gör det bra. Helt enkelt en helproffsig musiker som levererar bra musik från start till mål. Inga dussinlåtar och inte en svag låt eller utfyllnadslåt i hela showen. Han är ett gammalt proffs som söp och knarkade ner sig och sen tog sig upp igen med religionen som hjälp. Inget snack om att han är en duktig och rutinerad proffsmusiker rakt igenom.
Låtvalet var mycket varierat och bestod av både bluegrassinspirerade låtar, straight country, ballader och rock – och dessutom blandningar av alla möjliga stilar.
Hans kristna tro gör tydliga avtryck i repertoaren, och han är ärligt troende så långt jag kan bedöma och har tagit sig upp ur ett sprit- och knarkträsk genom att vända sig till tron. Han ger ett mycket övertygande intryck - teoretiserar inget utan förklarar hur det funkar för honom. Han är mycket noga med att inte försöka skrämma folk till tro med helveteshot utan bara att tipsa om en väg som har hjälpt honom upp igen. Det framgick när vi fick en pratstund efter giget.
Udda värderingar.
Hans värderingar ligger delvis långt ifrån villa-, Volvo- och vovvefolkets och han beskriver tillvaron som hemlös i klart positiva ordalag. Han tar inte alls avstånd från det utan ser stora och viktiga kvalitéer i friheten i att leva hemlös utan några som helst bindningar eller tvingande plikter.
Han varnar för supande och knarkande men inte för att leva fri som en fågel utan hem och plikter eller bindningar. Mycket märklig upplevelse för en vanlig trygghetsknarkande svensk.
Livserfaren herre.
Han ville inte berätta för mycket privat eftersom vi inte känner varann, och han iakttog mig med forskande och nästan misstänksam blick när vi satt och pratade. Han har säkert gått på en hel del nitar i livet och är van att snabbt bedöma folk för att undvika fler nitar. Det har jag faktiskt lagt märke till bland många musiker och det är väl en taktik som de utvecklar eftersom de ständigt möter nya obekanta människor som de snabbt måste försöka bedöma för att gardera sig mot tråkigheter. Till och med Emmylou Harris, som uppträder i familjevänliga sammanhang, är en badderska på att pejla folk och undvika bråkmakare – möjligen med undantag av sin egen gamla galna road manager. Laughing

Dougs kompband i Säter:
Trummor - Simon Wilhelmsson, gitarr, lap steel och sång – Erik Janson, gitarr, fiol och sång – Martin Björklund, bas – Gustav Sjödin. Allt satt där det skulle och litet till, så det är mycket bra band.
Jag satt litet för nära för att kunna uttala mig om ljudet ute i lokalen, men jag tyckte iaf att allt lät bra.
Lyssna på Doug om ni får chansen. Han är mycket hörvärd och helt klart ingen dussinmänniska utan ett original.
Dela gärna text och bilder – jag gillar att dela med mig. Smile Många bilder skulle säkert må bra av litet photoshoppande, särskilt upplättning. Mera mellanton, gamma, brukar ofta behövas.

Kvällen i tidsordning:
Den gamle hederlige och pålitlige countrysångaren Bonny Lindqvist inledde kvällen till inspelat komp. Fattar inte hur han vågar. Litar inte på datorer - särskilt inte som spelkompisar. Han såg också påtagligt nervös ut de första låtarna, och det förstår jag, men allt gick bra och vi fick en bra show. Bonny är tonsäker och har behaglig röst, och han lät inte stressen orsaka någon falsksång. Det är annars vanligt att nervösa sångare tappar tonsäkerheten tills nervositeten har lagt sig och de kan koncentrera sig på sången. Bonny valde bra låtar rakt igenom.
Därefter kom duon Hanna & Elin till sparsamt komp av en akustisk gitarr, och dom har spelat ihop i sex år nu, berättade dom. Kul inslag med ett par småfnittriga tjejer på scenen. Repertoaren är kända och etablerat populära låtar, och det går alltid hem.
Sedan kom Doug Seeger med band, och därefter avrundades kvällen med CountryMasarna med Hans-Åke Olofsson, och det är också ett klart hörvärt band veteraner. Många låtar från den tid då det begav sig, och välspelat och -sjunget. Tonsäker och mycket bra sång och genomgående bra låtval. CountryMasarna är ett mycket hörvärt gäng veteraner.

♪ Stor eloge till familjen Jansson som fixade ett utomordentligt hörvärt kanonarr! Very Happy Kram på er! ♪

Jag fyller på med bilder efterhand, så titta in igen senare. Dela gärna text och bilder. Jag gillar att dela med mig. (En del bilder blir vända fast originalen är rättvända; fattar inte varför. Programmen ändras ständigt vilket tyvärr ofta medför försämringar.)


imgurl

Bilder: Doug Seegers och klubborföranden Birgitta Persson.
Thomas Jansson introducerar Doug Seegers på Säterdalens scen.
Doug Seegers med The Country Post i famnen.
Hanna och Elin.
Bonny Lindqvist inledde showen.
Doug Seegers
Doug Seegers med band: Martin Björklund på fiol, Gustav Sjödin på bas, Doug Seegers, Simon Wilhelmsson på trummor och Erik Janson på gitarr.
Många var fram till scenen och fotade under showen.
Erik Janson på en Gretsh lap steel med benders – förvillande lik pedal steel i ljudet.
Martin Björklund filar fiol.
Erik Janson på en Gibson slidegitarr. Lägg märke till den genomskinliga sliderullen på hans vänstra lillfinger.
Doug Seegers signerar skivor omgiven av fans.

Fler bilder kommer senare. En del bilder är vända fast alla var rättvända när jag skickade dom, och jag vet inte varför. Förmodligen resultatet av någon mer eller mindre smart dataprogrammerares arbete.
_________________
Anders Brundell
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Arrangemang, tillställningar Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.06 sekunder att ladda.